Rizsfelfújt

Rizskoch

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizsfelfújt
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
5 dkg vaj
igény szerint zsemlemorzsa
A tejberizshez:
40 dkg rizs
7 dl tej
3 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál

Elkészítés:

1. A megmosott rizst tedd egy 3-4 liter űrtartalmú lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje (ugyanis a rizs csak tejben, nem fő meg jól, ezért egy kicsit elő kell főzni).

2. Add hozzá a sót és a cukrot, majd gyenge tűzön lassan főzd. Időnként keverd meg. Ha a vizet már majdnem elfőtte, a tejből fél litert forrósíts fel, és öntsd a rizshez, add hozzá a vajat, a megmosott mazsolát, a vaníliás cukrot. Óvatosan megkeverve főzd tovább. Mire elfövi a tejet, már majdnem jó lesz. Ekkor add hozzá a maradék 3 dl tejet, természetesen felforrósítva. Pár percig még főzd, azután zárd el a tüzet. A maradék tejet szépen beszívja a rizs.

3. Mikor elzárod a hőforrást a lábos alatt, első lépésként vajazz ki és prézlizz ki egy normál méretű tepsit. Ez 21 x 36 cm alapterületű.

4. Ezután a három tojást egészben verd fel habosra (elektromos habverővel) és a cukrot apránként adagolva add hozzá, miközben állandóan vered a tojást. A legvégén add hozzá a reszelt citromhéjat, a mazsolát, és keverd hozzá a tejberizshez, majd öntsd bele a kivajazott tepsibe. Az 5 dkg vajat vékony szeletekben oszd el a rizs tetején.

5. 190 fokon süsd addig, amíg már a rizskoch tetején jelentkeznek a piros-barnás foltok, és a tepsi oldalfalainál is látszik a sütés nyoma. Forrón nem tudsz kivenni belőle, mert szétesik. Várni kell vele, hogy kicsit meghűljön. Ha az ebédhez szánod, úgy igyekezz vele, hogy 11 órára legyen kész. Porcukorral, és pikáns lekvárral az igazi.

Rizsfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1534 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
(Underground Kiadó, 2013)

Légy önmagad! A konyhában is, főleg, ha szereted a családod. Süssél, főzzél mindnyájatok örömére, mert megérdemlitek. Az élet szép, és a finom, egészséges ételek még szebbé teszik. És ne féljetek enni. Van egy bölcs... bővebben...
Rizsfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
(Underground Kiadó, 2013)

Légy önmagad! A konyhában is, főleg, ha szereted a családod. Süssél, főzzél mindnyájatok örömére, mert megérdemlitek. Az élet szép, és a finom, egészséges ételek még szebbé teszik. És ne féljetek enni. Van egy bölcs... bővebben...
pinterest