Sárgabarackos rakéta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárgabarackos rakéta
Adag: 5 tepsi (45 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél evőkanál aszalt sárgabarack
1 csipet
5 teáskanál sütőpor
1 teáskanál reszelt narancshéj
2 és fél evőkanál narancslé
2 és fél evőkanál cukrozott ananász
2 és fél evőkanál cukrozott cseresznye
30 dkg vaj
12 és fél dkg kristálycukor
2 és fél db tojás
40 dkg liszt
A szóráshoz:
5 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük Két sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.

2. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk.

3. Hozzáadjuk a cukrot, a durvára vágott aszalt sárgabarackot, a durvára vágott cukrozott ananászt, a durvára vágott cukrozott cseresznyét. Hozzáadjuk a tojást, a narancslevet és a finomra reszelt narancshéjat. Belekeverjük a száraz adalékokat. Jól elkeverjük.

4. Teáskanállal 5 cm távolságra kekszeket rakunk a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre. A barnacukorral megszórjuk a sütemények tetejét.

5. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Néhány percig még a sütőben hagyjuk. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. 1-2 napig eltartható.

Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.
Sárgabarackos rakéta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1682 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
Sárgabarackos rakéta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
cikkek