Sárgabarackos rakéta



Elkészítés:
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük Két sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
2. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk.
3. Hozzáadjuk a cukrot, a durvára vágott aszalt sárgabarackot, a durvára vágott cukrozott ananászt, a durvára vágott cukrozott cseresznyét. Hozzáadjuk a tojást, a narancslevet és a finomra reszelt narancshéjat. Belekeverjük a száraz adalékokat. Jól elkeverjük.
4. Teáskanállal 5 cm távolságra kekszeket rakunk a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre. A barnacukorral megszórjuk a sütemények tetejét.
5. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Néhány percig még a sütőben hagyjuk. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. 1-2 napig eltartható.