Gyümölcsös rizssaláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyümölcsös rizssaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg főtt rizs
10 dkg édes szőlő
4 karika ananász
1 db banán
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
5 dkg tisztított garnélarák
1 csipet kristálycukor
1 db narancs leve
1 késhegynyi sáfrány
10 dkg joghurt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A banánt meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és felszeleteljük. Az ananászkarikákat vékony csíkokra szeljük. A szőlőszemeket leszedjük a szárról, megmossuk és leitatjuk.

2. A rizst a gyümölccsel lazán összekeverjük.

3. A joghurtot a sáfránnyal, a narancs- és ananászlével, sóval, borssal, valamint cukorral pikáns mártássá keverjük, és a rizssaláta alá öntjük. A garnélával és a petrezselyemmel díszítjük.

Párolt rizs

Kép nélkül
40 dkg rizs
1 kisebb fej vöröshagyma
1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
5 cl olaj vagy
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
Felöntéshez::
9 dl víz

A forró zsiradékon, állandó keverés mellett üvegesre futtatjuk a rizst, majd hozzáadjuk a borsot és a petrezselyemzöldet. Kétszer-háromszor megkeverjük és azonnal felöntjük forró sós vízzel. Egyszer-kétszer villával megkeverjük, a közepébe nyomjuk a beirdalt hagymát. Lefedve, előmelegített, 80-90 C fokos sütőbe tesszük. 30-40 perc alatt megpuhul. Ekkor kivesszük belőle a hagymát, és villával, könnyedén fellazítjuk.

Gyümölcsös rizssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1751 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Gyümölcsös rizssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
recept beküldése