Kókuszos csirkecurry

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kókuszos csirkecurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kókuszkrém
50 dkg lebőrözött, filézett csirkecomb
vagy
50 dkg lebőrözött csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál currypaszta
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
17 dkg ananász
15 dkg okra
másfél dl zsírszegény tejföl
vagy
másfél dl sűrű joghurt
ízlés szerint
néhány szál korianderzöld
A tálaláshoz:
néhány gerezd citrom

Elkészítés:

1. Wokban olajat forrósítunk. A csirkehúst éles késsel kis kockákra vágjuk (1. kép), megsózzuk. Beletesszük a wokba és 5-7 percig kevergetve pirítjuk, amíg a hús barnára nem sül.

2. Az okra szárát éles késsel levágjuk (2. kép). A felszeletelt hagymával és a zúzott fokhagymával együtt a wokba tesszük. További 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

3. A levesben elkeverjük az enyhe currykrémet és a citromlevet (3. kép). A wokba öntjük, felforraljuk, majd lefedve, kis lángon 30 percig főzzük.

4. Belekeverjük a kókuszrémet is és további 5 percig főzzük.

5. Hozzáadjuk a feldarabolt ananászt és a sűrű joghurtot vagy zsírszegény tejfölt. Apróra vágott korianderzölddel fűszerezzük ás 2 perc alatt összemelegítjük. Azonnal tálaljuk, főtt rizzsel körítjük.

Kókuszos csirkecurry Kókuszos csirkecurry Kókuszos csirkecurry
Okra Magyarországon ritkán kapható. Cukkinit, zöldpaprikát is használhatunk helyette.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Kókuszos csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1658 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Kókuszos csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
most van szezonja