Milánói rizottó csirkével

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Milánói rizottó csirkével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál morzsolt sáfrány
50 dkg rizottórizs
90 dkg lebőrözött, vékonyra szeletelt csirkemellfilé
6 dkg forgácsolt parmezán sajt
6 és fél dl csirkehúsleves
másfél dl fehérbor
1 nagyobb fej finomra aprított vöröshagyma
12 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Egy mély serpenyőben megolvasztunk 6 dkg vajat. Beletesszük a csirkehúst és a vöröshagymát, és kevergetve, közepes hőmérsékleten, 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

2. Csökkentjük a lángot, hozzátesszük a rizst, és folytonos kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg a kissé duzzadni kezdő szemeket a vaj teljesen be nem vonja.

3. Hozzátesszük a bort és a sáfrányt, sózzuk és borsozzuk. Folytonosan kevergetve főzzük, amíg a bor teljesen elpárolog. Beleöntünk 2 merőkanál forró levest, állandóan keverve főzzük, hogy teljesen felszívódjon. Merőkanalanként hozzáöntögetjük a maradék levest, és állandóan keverjük, hogy mindig teljesen beigya a rizs, még mielőtt a következő adagot hozzáadnánk. Addig folytatjuk, amíg az összes leves elfogy, és a rizs krémes állagú lesz. Ez nagyjából 20-25 percet vesz igénybe.

4. Minden tányér rizottót petrezselyemmel díszítünk, megszórjuk parmezánnal, és a maradék vajjal megpöttyözzük.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Milánói rizottó csirkével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1842 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Milánói rizottó csirkével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
könyvek