Csirkés-ricottás cannelloni

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkés-ricottás cannelloni
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg cannelloni
45 dkg ricotta
4 db lebőrözött, kockára vágott csirkemellfilé
8 dkg frissen reszelt mozzarella sajt
2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom
1 evőkanál apróra vágott, friss oregánó
1 db kissé felvert tojás
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
¼ teáskanál reszelt szerecsendió
1 teáskanál bors
1 teáskanál
5 dl zsíros tejszín
6 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
A pácléhez:
3 dl olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. A pácléhez elkeverjük az ecetet, a fokhagymát és az olívaolajat egy nagy tálban. Beletesszük a csirkehúst, műanyag fóliával lefedjük, és 30 percig pácoljuk.

2. Serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat. Lecsepegtetjük a csirkehúst, és közepes lángon, kevergetve pároljuk 5-7 percig, amíg már nem rózsaszínes. Félretesszük.

3. Nagy hőmérsékleten egy lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzátesszük a tejszínt, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Kicsire vesszük a lángot, beleszórjuk a parmezánt, és megolvasztjuk benne. Félrehúzzuk.

4. Nagy tálban összekeverjük a ricottát a tojással és a zöldfűszerekkel. Belekeverjük a csirkehúst. A cannellonikat megtöltjük a csirkés masszával. A mártás felét sütőedénybe öntjük. Ráfektetjük a megtöltött cannellonikat. Meghintjük mozzarellával, majd alufóliával lefedjük.

5. 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Az utolsó 5 percre levesszük a fóliát, hogy a teteje megpirulhasson. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük, bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Csirkés-ricottás cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1973 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Csirkés-ricottás cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
cikkek