Narancsos lepény

| Narancsos lepény receptek
Adag: 1 sütőforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
1 evőkanál víz
12 dkg darabolt vaj
2 dkg finomított kristálycukor
15 dkg liszt
A töltelékhez:
9 evőkanál narancslé
2 db narancs reszelt héja
2 csipet
2 db szétválasztott tojás
5 dkg finomított kristálycukor
5 dkg vaj
másfél dl tejszín
2 evőkanál citromlé
5 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. A lisztet és a cukrot tálba tesszük és a vajat kézzel belemorzsoljuk. A keverékhez adjuk a vizet, lágy tésztává gyúrjuk. Ezt műanyag fóliába csomagolva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

2. A tésztát egy 24 cm átmérőjű sütőformába téve ismét 30 percre hideg helyre tesszük.

3. A tésztát alufóliával beborítjuk és sütőbabbal megtöltjük 190 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük Eltávolítjuk a fóliát és a sütőbabot, majd 15 percig tovább sütjük.

4. A töltelékhez a reszelt narancshéjat, -levet, a zsemlemorzsát, a citromlét és a tejszínt egy tálban összekeverjük (1. kép). A vajat és a cukrot lábosban óvatosan összemelegítjük. Elvesszük a tűzhelyről, belekeverjük a tojások sárgáját, egy csipet sót és hozzáadjuk a citromos keverékhez (2. kép).

5. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és összevegyítjük a citromos keverékkel (3. kép). A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán, és 170 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta meg nem szilárdul. Rövid ideig hűlni hagyjuk és még melegen tálaljuk.

Narancsos lepény Narancsos lepény Narancsos lepény
Narancsos lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1880 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Narancsos lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
hírlevél