Káposztasaláta szalonnával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Káposztasaláta szalonnával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg fejes káposzta
5 evőkanál étolaj
5 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál csípős mustár
1 teáskanál köménymag
2 dl húsleves
1 nagyobb fej vöröshagyma
igény szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A káposztafejet négyfelé vágjuk, torzsáját kivágjuk, majd apróra gyaluljuk. A káposztát megsózzuk.

2. A hagymát megtisztítjuk és összevágjuk. A füstölt szalonnát apróra feldaraboljuk, és egy serpenyőben kiolvasztjuk.

3. Egyúttal megpirítjuk a hagymát és ráöntjük a húslevest. A serpenyő tartalmát összekeverjük köménnyel, borssal, mustárral, ecettel és olajjal, s ezt ráöntjük a káposztára.

4. A salátát jól összeforgatjuk és szükség szerint még egyszer ízesítjük. A káposztasalátát letakarjuk, és 60-120 percig hagyjuk összeérni.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Káposztasaláta szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1346 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Káposztasaláta szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
ételfotó