Görög bárány feta sajttal

Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg morzsolt feta sajt
5 evőkanál olívaolaj
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
2 evőkanál apróra vágott oregánó
3 evőkanál Worcestershire szósz
2 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej finomra vágott vöröshagyma
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 nagyobb szeletelt padlizsán
3 nagyobb burgonya
4 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben, alacsony hőfokon, 2 evőkanál olajon 10 perc alatt megpirítjuk a hagymát. Egy másik magas falú serpenyőben a darált bárányt, gyakran kevergetve, 10-15 perc alatt barnára sütjük.

2. Belekeverjük a fokhagymát és a paradicsompürét, 2 percig együtt sütjük, hozzáadjuk a párolt hagymát, a paradicsomot, az oregánót, a Worcester-szószt. Felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk. 30-40 percig gyöngyözve főzzük, amíg a bárány megpuhul.

3. Közben sós, forró vízben 20-30 perc alatt puhára főzzük a burgonyát héjában. Lecsöpögtetjük, kihűtjük, meghámozzuk, majd vastag szeletekre vágjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat), légkeverés sütőnél 160 fokra.

4. A padlizsánszeleteket megkenjük a maradék olajjal, a szeleteket két teflon sütőlemezre egymás mellé rakjuk. Mindkét oldalukat 2-3 perc alatt puhára sütjük. A joghurtot, a tojásokat, a parmezán felét összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a szerecsendiót.

5. A bárányhúst két 1,4 literes tűzálló tálba vagy 8 kis tűzálló tálba kanalazzuk. Beborítjuk főtt krumplival, fetával, padlizsánszeletekkel. A tetejére öntjük a joghurtszószt, megszórjuk a maradék parmezánnal. 35-40 perc alatt megbarnul a joghurtszósz és a parmezán.

Amikor a bárányhúst, a zöldségeket, a fetát, a joghurtot, a parmezánt az edénybe raktuk, és a 5. pontnak megfelelően megfőztük, kihűthető az étel, és 3 hónapra le is fagyasztható Felhasználásakor egy éjszaka alatt szobahőmérsékleten felengedjük, majd 190 fokon (légkeveréses sütőben 170 fok) 45-50 perc alatt megsüthetjük.
Görög bárány feta sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2134 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Görög bárány feta sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
könyvek