Sajtos-mángoldos tortlett

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg mángold
vagy
15 dkg cheddar sajt
1 csipet
½ teáskanál pirospaprika
1 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál hideg víz
7 dkg vaj
10 dkg liszt

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk. Belemorzsolunk 5 dkg hideg vajat.

2. A morzsalékos tésztába annyi hideg vizet gyúrunk, hogy összeálljon.

3. A tésztát lisztezett deszkán 6 mm vastagra kinyújtjuk és kibélelünk vele négy, 10 cm átmérőjű tortlettformát. Az alját villával megszurkáljuk (1. kép). A felesleges tésztaszéleket levágjuk. 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

4. A maradék vajat serpenyőben megforrósítjuk és üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, vastagon felszeletelt mángoldot és a zúzott fokhagymát. 2-3 percig főzzük (2. kép).

5. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot és a pirospaprikát.

6. A tölteléket a tésztába kanalazzuk, elsimítjuk (3. kép). Előmelegített, 180 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a tészta jól átsül. 2 percig hűlni hagyjuk, majd a formából kiemelve, tányérra tesszük.

Sajtos-mángoldos tortlett Sajtos-mángoldos tortlett Sajtos-mángoldos tortlett
A mángold helyett parajt is használhatunk hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sajtos-mángoldos tortlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2095 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Sajtos-mángoldos tortlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
bevásárlólista