Sajtos-mángoldos tortlett



Elkészítés:
1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk. Belemorzsolunk 5 dkg hideg vajat.
2. A morzsalékos tésztába annyi hideg vizet gyúrunk, hogy összeálljon.
3. A tésztát lisztezett deszkán 6 mm vastagra kinyújtjuk és kibélelünk vele négy, 10 cm átmérőjű tortlettformát. Az alját villával megszurkáljuk (1. kép). A felesleges tésztaszéleket levágjuk. 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
4. A maradék vajat serpenyőben megforrósítjuk és üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, vastagon felszeletelt mángoldot és a zúzott fokhagymát. 2-3 percig főzzük (2. kép).
5. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot és a pirospaprikát.
6. A tölteléket a tésztába kanalazzuk, elsimítjuk (3. kép). Előmelegített, 180 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a tészta jól átsül. 2 percig hűlni hagyjuk, majd a formából kiemelve, tányérra tesszük.
![]() |
![]() |
![]() |