Citromos lepény

Adag: 1 sütőforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor
A tésztához:
1 evőkanál víz
12 dkg darabolt vaj
2 dkg finomított kristálycukor
15 dkg liszt
A töltelékhez:
3 db citrom reszelt héja
12 evőkanál citromlé
4 db tojás
10 dkg finomított kristálycukor
másfél dl tejszín

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet és a cukrot tálba tesszük. A vajat kézzel elmorzsoljuk a keverékkel (1.kép). Hozzáadjuk a vizet, és az egészet lágy tésztává dolgozzuk össze. A tésztát ezután műanyag fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük.

2. A tésztát belisztezett deszkán kinyújtjuk és egy 24 cm átmérőjű sütőformába nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk (2. kép) és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

3. A tésztát alufóliával és babszemekkel befedve 190 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A fóliát és a babot eltávolítva még további 15 percig sütjük.

4. A töltelékhez a tejszínt, a cukrot, a tojást, a citromhéjat és citromlevet összevegyítjük (3. kép), majd a keveréket egyenletesen elosztjuk a tészta tetején. A sütőformát egy sütőlemezre helyezzük.

5. Az így előkészített lepényt 20 percig sütjük, amíg a töltelék meg nem szilárdul. Hűlni hagyjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

Citromos lepény Citromos lepény Citromos lepény
Citromos lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3504 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Citromos lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
hírlevél