Vegetáriánus dim sum

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vegetáriánus dim sum
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ szál sárgarépa
3 dkg apró szemű gomba
1 teáskanál szezámmag-olaj
1 teáskanál hoisin-szósz
1 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál szezámmag
2 evőkanál kukoricaliszt
2 dkg kesudió
2 szál zöldhagyma
3 dkg zöldbab
1 kisebb tojás
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Az összes zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk, tálba tesszük.

2. Hozzáadjuk a tojást, a durvára vágott kesudiót, a kukoricalisztet, a szójaszószt, a hoisinmártást (1. kép) és a szezámolajat.

3. A wontonlapokat deszkára fektetjük, közepükre 1-1 teáskanál tölteléket halmozunk (2. kép). A tésztaszéleket felhajtjuk, kissé megcsavarjuk, így batyukat alakítunk ki (3. kép).

A teteje maradjon kissé nyitva, hogy a hő átjárhassa a tölteléket.

4. Serpenyőben olajat forrósítunk és adagonként beletesszük a töltött tésztabatyukat. Vigyázzunk, nehogy eldőljenek, mert akkor a töltelék kifolyik.

5. 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

6. A sült dim sumokat szezámmaggal megszórjuk. Szója- vagy szilvaszószba mártogatjuk.

Vegetáriánus dim sum Vegetáriánus dim sum Vegetáriánus dim sum
Ha nem kapni kész wontonlapot, frissen gyúrt tésztával helyettesíthető. A tésztát 8 x 8 cm-es négyzetekre kell vágni

Szilvaszósz

Szilvaszósz
23 dkg szárított sárgabarack
23 dkg kimagozott szilva
60 ml fehér ecet
2-3 db törött chilipaprika
1 kiskanál
1 db friss gyömbérgyökér
5 dkg mazsola

A sárgabarackot éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. Másnap lecsöpögtetjük, de az áztatólét nem öntjük ki.

Összekeverjük a sárgabarackot, a friss vagy befőtt szilvát, a mazsolát, a kb. 2,5 cm hosszú, megtisztított és finomra vágott gyömbért, a cukrot, és az áztatóléből ráöntünk 2,5 dl-nyit.

Fölforraljuk, majd lassú tűzön 10-15 percig főzzük, amíg tovább sűrűsödik.

Hozzáadjuk az ecetet és a durvára darált piros chilipaprikát.

Megsózzuk, és alaposan összekeverjük.

5-10 percen át addig főzzük, amíg besűrűsödik és ragadóssá válik. Lehűtjük, és üvegbe tesszük.

Vegetáriánus dim sum
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1598 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Vegetáriánus dim sum
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
recept beküldése