Mandulás piskóta

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás piskóta
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet
másfél teáskanál sütőpor
1 dl tejszín
12 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
4 db tojás
18 dkg liszt
pár csepp mandulaaroma

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a darált mandulával. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük.

3. A krémbe alacsony fokozaton belekeverjük a száraz hozzávalókat és a mandulaaromát.

4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 45-55 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 15 percig a formában hagyjuk.

5. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A tortaszeleteket habrózsával díszítjük. Kínálhatjuk málnapürével is.

Málnapüré

Málnapüré
100 dkg friss málna
1-2 evőkanál citromlé
2-4 evőkanál kristálycukor

1. Robotgéppel pürésítjük a málnát.

2. Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, majd szitán átpasszírozzuk.

3. Ha szükséges, adunk még hozzá cukrot.

Mandulás piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3156 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Mandulás piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
könyvek