Teljes kiőrlésű spagetti csípős paradicsomszósszal

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Teljes kiőrlésű spagetti csípős paradicsomszósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A szószhoz:
75 dkg hámozott, darabolt paradicsom
1 db friss, apróra vágott piros chilipaprika
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint
A tésztához:
1 csipet
igény szerint langyos víz

Elkészítés:

1. A tészta készítéséhez szitáljuk össze a lisztet és a sót egy tiszta munkalapra, és csináljunk a közepébe egy kis fészket. Keverjünk bele annyi vizet, hogy egy laza tésztát kapjunk. Gyúrjuk, amíg sima, ruganyos tésztát (15-20 perc) kapunk. Formáljunk belőle labdát, csomagoljuk nejlonfóliába és hagyjuk 30 percet pihenni.

2. Nyújtsuk ki a tésztát egy enyhén lisztes deszkán 3 milliméter vastagságúra. Takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk száradni 30 percig.

3. A szósz készítéséhez forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Adjuk hozzá a fokhagymát, a chilit és a petrezselymet, és süssük, amíg a fokhagyma barna lesz (2-3 perc). Keverjük bele a paradicsomot és magas tűz fölött süssük tovább, amíg a paradicsom összeesik (körülbelül 5 perc). Sóval ízesítsük.

4. Vágjuk fel a tésztát egy chitarra segítségével spagetti formára. Ha nincs ilyenünk, használjunk egy éles kést, és vágjunk 3 milliméter széles csíkokat.

5. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt al dente (roppanósra).

6. Szűrjük le jól és adjuk a szószhoz. Közepes tűz fölött keverjük össze, és addig melegítsük, amíg a szósz rátapad a tésztára. Tálaljuk melegen.

A házi készítésű spagetti kicsit vaskos, de ízletes. Magába szívja a szószt. Vehetünk egy chitarrát (olaszul gitár, a formája után) speciális konyhai felszereléseket árusító szaküzletben, amivel otthon is elkészíthetjük a spagettit Biztos kézzel és egy éles késsel vágjuk fel a tésztát.
Teljes kiőrlésű spagetti csípős paradicsomszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2130 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Teljes kiőrlésű spagetti csípős paradicsomszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
bevásárlólista