Háromféle saslik

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Háromféle saslik
Eszközök: grillrács, kés, nyárs
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kicsontozott marhahús
20 dkg borjúmáj
20 dkg kicsontozott bárányhús
20 dkg kicsontozott sertéshús
1 kisebb cukkini
10 dkg friss csiperkegomba
1 cső paprika
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A színhúst megfelelő nagyságú egyenletes darabokra, a májat vékony, jól nyársra tűzhető, a füstölt szalonnát nem túl vékony szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és négyfelé daraboljuk. A negyedeket keresztbe félbevágjuk, és szelvényekre szedjük szét. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és félbevágjuk. A paprikacsöveket megmossuk, négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, és megfelelő darabokra szeleteljük. A csiperkegombát megtisztítjuk és félbe, a nagyobbakat esetleg négyfelé vágjuk. A cukkinit megmossuk, és vékonyan felszeleteljük.

2. 4 nyársra marha- és sertéshúst tűzünk fel hagyma- és paprikadarabokkal váltakozva, a következő 4 nyársra bárányhúst, koktélparadicsomot, a csiperkegomba és a fokhagyma egy részét, az utolsó 4 nyársra a borjúmájat, a szalonnát, a cukkinit és a maradék gombát.

3. A nyársakat megsózzuk-borsozzuk, s bőségesen megkenjük grillolajjal, majd a grillsütőre fektetjük és többször megforgatva 15 perc alatt ropogósra sütjük. Először a borjúmájas nyársat, majd a bárányhúsosat, végül a marha- és sertéshúsosat tálaljuk.Banánmártást kínáljunk mellé.

Banánmártás

Banánmártás
1 nagyobb érett banán
1 teáskanál csípős mustár
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál kókuszreszelék
20 dkg tejföl
0.5 db leve narancs
1 csipet currypor
1 teáskanál méz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
kevés citromlé

1. A banánt meghámozzuk, és villával összezúzzuk.

2. Összekeverjük a mézzel, a curryporral, a narancs- és a citromlével.

3. Beleforgatjuk a tejfölt, a kókuszreszeléket, a petrezselymet, a mustárt, a sót és a borsot, és azonnal tálaljuk.

Háromféle saslik
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1370 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Háromféle saslik
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
pinterest