Tavaszi csirketál

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tavaszi csirketál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg héjas, zsenge cukorborsó
1 csomó újhagyma
50 dkg lebőrözött csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
5 dkg kesudió

Elkészítés:

1. Wokban olajat forrósítunk.

2. A csirkehúst éles késsel csíkokra vágjuk.

3. Beletesszük a wokba a zúzott fokhagymával együtt. 5 percig kevergetve pirítjuk, amíg a hús megpuhul (1. kép).

4. A zöldpaprikát megtisztítjuk, magjait kiszedjük, húsát vékony csíkokra vágjuk (2. kép).

5. A héjas cukorborsót a paprikacsíkokkal együtt wokba tesszük (3. kép). Hozzáadjuk a karikára vágott zöldhagymát és a csíkokra vágott fejes káposztát. 5 percig kevergetve pirítjuk.

6. Belekeverjük a sárgababmártást és 2 percig főzzük.

7. A kesudiót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd a zöldséges húshoz adjuk.

8. A tavaszi csirkét előmelegített tálba halmozzuk. Apróra vágott zöldhagymával díszítve tálaljuk.

Tavaszi csirketál Tavaszi csirketál Tavaszi csirketál
Ne sózott kesudiót használjunk ehhez az ételhez, mert a sárgababmártás épp elég sós.
Tavaszi csirketál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1534 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Tavaszi csirketál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
twitter