Schaffhauseni krumplileves

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tisztított, kockára vágott burgonya
2 szelet toastkenyér
10 dkg reszelt sajt
2 ág friss majoránna
2 és fél dl fehérbor
3 ¾ dl tej
1 evőkanál liszt
3 dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

1. A burgonyát sós vízben főzzük puhára, majd törjük át.

2. Egy edényben melegítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, a tejet, majd a bort, és alacsony lángon 10 percig főzzük.

3. Ezután fűszerezzük, adjuk hozzá az áttört burgonyát és a sajtot (az eredeti receptben Sbrinz típusú sajt szerepel), majd forraljuk fel.

4. A kenyérszeleteket oldalukon pirítsuk aranybarnára, majd kockázzuk fel, tálaláskor szórjuk a leves tetejére.

Schaffhauseni krumplileves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1455 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
(Underground Kiadó, 2013)

Magyarországon éltünk, amikor elkezdtem írni ezt a könyvet és Svájcban, amikor befejeztem. Ahogy megismertem és megkedveltem ezt az alpesi országot, úgy vált a receptgyűjteményem egyre élethűbb szakácskönyvvé. Az itt élő... bővebben...
Schaffhauseni krumplileves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
(Underground Kiadó, 2013)

Magyarországon éltünk, amikor elkezdtem írni ezt a könyvet és Svájcban, amikor befejeztem. Ahogy megismertem és megkedveltem ezt az alpesi országot, úgy vált a receptgyűjteményem egyre élethűbb szakácskönyvvé. Az itt élő... bővebben...
szólj hozzá, értékelj