Borsos rák
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A sót, borsot, szecsuáni borsot mozsárban összetörjük (1. kép). Összekeverjük a cukorral és félretesszük.
2. A királyrákot megmossuk, lecsöpögtetjük, megtöröljük (2. kép).
3. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a rákot, a felkarikázott chilit, a frissen reszelt gyömbért és a zúzott folthagymát. 4-5 percig kevergetve pirítjuk (3. kép), vagy addig, amíg a rák megpuhul.
4. Belekeverjük a cukros-borsos ízesítőket és további 1 percig kevergetve pirítjuk.
5. Előmelegített tálba halmozzuk és karikára vágott zöldhagymával díszítjük. Rákszirmot adunk mellé.
![]() |
![]() |
![]() |
Királyrák kevesebb helyen kapható, mint a széles körben elterjedt, ámde jóval kisebb garnéla. A királyrák húsosabb és ízesebb is, mint a garnéla. Ha frissen nem sikerül beszerezni, csak konzerv formájában, akkor a 4. lépésben kell a wokba tenni, különben rágóssá válik.