Borsos rák

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál szecsuáni bors
1 teáskanál frissen őrölt bors
45 dkg királyrák
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál
2 evőkanál mogyoróolaj
1 darabka 1 cm-es gyömbérgyökér
3 gerezd fokhagyma
A díszítéshez:
ízlés szerint zöldhagyma

Elkészítés:

1. A sót, borsot, szecsuáni borsot mozsárban összetörjük (1. kép). Összekeverjük a cukorral és félretesszük.

2. A királyrákot megmossuk, lecsöpögtetjük, megtöröljük (2. kép).

3. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a rákot, a felkarikázott chilit, a frissen reszelt gyömbért és a zúzott folthagymát. 4-5 percig kevergetve pirítjuk (3. kép), vagy addig, amíg a rák megpuhul.

4. Belekeverjük a cukros-borsos ízesítőket és további 1 percig kevergetve pirítjuk.

5. Előmelegített tálba halmozzuk és karikára vágott zöldhagymával díszítjük. Rákszirmot adunk mellé.

Borsos rák Borsos rák Borsos rák
Királyrák kevesebb helyen kapható, mint a széles körben elterjedt, ámde jóval kisebb garnéla. A királyrák húsosabb és ízesebb is, mint a garnéla. Ha frissen nem sikerül beszerezni, csak konzerv formájában, akkor a 4. lépésben kell a wokba tenni, különben rágóssá válik.
Borsos rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1107 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Borsos rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
google+