Rákomlett

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Rákomlett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db tojás
35 dkg királyrák
3 evőkanál olaj
1 teáskanál
1 szál póréhagyma
17 dkg csiperkegomba

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát.

2. A királyrákot megmossuk, lecsöpögtetjük, megtöröljük.

3. Tálban összekeverjük a kukoricalisztet a sóval.

4. Belehempergetjük a rákot (1. kép).

5. A rákot beletesszük a wokba a hagyma mellé, és 2 percig kevergetve pirítjuk, vagy addig, amíg a rák megpuhul (2. kép).

6. Hozzáadjuk a megtisztított, vékonyan felszeletelt csiperkegombát és a leöblített szójababcsírát. További 2 percig kevergetve pirítjuk (3. kép).

7. A tojásokat tálba ütjük és 3 evőkanál szódavízzel felengedjük. Villával habosra verjük A wokba öntjük és keverés nélkül addig sütjük, amíg a tojás összeáll. Falapáttal óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Előmelegített tálra csúsztatjuk, négyfelé vágjuk. Sült pórécsíkokkal díszítve tálaljuk.

Rákomlett Rákomlett Rákomlett
Ízlés szerint négy kis omlettet is süthetünk a masszából.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Rákomlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1637 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Rákomlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
most van szezonja