Rákomlett



Elkészítés:
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát.
2. A királyrákot megmossuk, lecsöpögtetjük, megtöröljük.
3. Tálban összekeverjük a kukoricalisztet a sóval.
4. Belehempergetjük a rákot (1. kép).
5. A rákot beletesszük a wokba a hagyma mellé, és 2 percig kevergetve pirítjuk, vagy addig, amíg a rák megpuhul (2. kép).
6. Hozzáadjuk a megtisztított, vékonyan felszeletelt csiperkegombát és a leöblített szójababcsírát. További 2 percig kevergetve pirítjuk (3. kép).
7. A tojásokat tálba ütjük és 3 evőkanál szódavízzel felengedjük. Villával habosra verjük A wokba öntjük és keverés nélkül addig sütjük, amíg a tojás összeáll. Falapáttal óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Előmelegített tálra csúsztatjuk, négyfelé vágjuk. Sült pórécsíkokkal díszítve tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |