Szezámos pirítós

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szezámos pirítós
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg szezámmag
4 szelet toastkenyér
2 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál világos szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
ízlés szerint édes chiliszósz
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Ízlés szerint levágjuk a kenyérszeletek héját.

2. A lecsöpögtetett konzerv a rákhúst robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, szójaszószt, tojást, szezámolajat. Kb. 2 percig keverjük, ezalatt finom pürévé válik (1. kép).

3. A rákkrémet a kenyérszeletekre kenjük (2. kép).

4. Megszórjuk a szezámmaggal és kézzel belenyomjuk a rákkrémbe (3. kép).

5. A kenyérszeleteket keresztben kétszer elvágjuk, így összesen 16 háromszöget kapunk.

6. Wokban bő olajat forrósítunk. Adagokban beletesszük a kenyérszeleteket, szezámmagos oldalával fölfelé. 4-5 perc alatt ropogósra sütjük

7. A pirítóst szűrőkanállal kiemeljük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

8. Forrón fogyasztjuk, édes chilimártást kínálunk hozzá.

Szezámos pirítós Szezámos pirítós Szezámos pirítós
Rákhús helyett maradék grillcsirkéből is készíthető. Adhatunk hozzá apróra vágott metélőhagymát is.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Szezámos pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1403 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Szezámos pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
twitter