Almás-sajtos lepény melegen



Elkészítés:
1. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát.
2. A lisztet, a sütőport és a sót tálba tesszük Hozzáadjuk a cukrot, a datolyát, az almát és a diót, és mindent jól összekeverünk (1. kép).
3. Az olajat és a tojást elkeverjük (2. kép), és alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
4. A tészta felét az előkészített formába töltjük, a tetejét elsimítjuk.
5. A reszelt sajtot a tészta tetejére szórjuk (3. kép), majd elosztjuk rajta a maradék tésztát és azt is gondosan elsimítjuk.
6. A lepényt 180 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig aranybarnára sütjük.
7. Kissé hűlni hagyjuk a formában, de még melegen tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |