Almás-sajtos lepény melegen

Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 dkg kemény, reszelt sajt
5 dkg apróra vágott dióbél
50 dkg kimagozott, szeletelt alma
1 csipet
2 db tojás
10 dkg kimagozott, apróra vágott datolya
7 dkg barna cukor
3 teáskanál sütőpor
17 dkg liszt

Elkészítés:

1. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát.

2. A lisztet, a sütőport és a sót tálba tesszük Hozzáadjuk a cukrot, a datolyát, az almát és a diót, és mindent jól összekeverünk (1. kép).

3. Az olajat és a tojást elkeverjük (2. kép), és alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval.

4. A tészta felét az előkészített formába töltjük, a tetejét elsimítjuk.

5. A reszelt sajtot a tészta tetejére szórjuk (3. kép), majd elosztjuk rajta a maradék tésztát és azt is gondosan elsimítjuk.

6. A lepényt 180 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig aranybarnára sütjük.

7. Kissé hűlni hagyjuk a formában, de még melegen tálaljuk.

Almás-sajtos lepény melegen Almás-sajtos lepény melegen Almás-sajtos lepény melegen
A maradékot betehetjük a hűtőszekrénybe és majd a következő fogyasztás alkalmával felmelegítjük.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Almás-sajtos lepény melegen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1539 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Almás-sajtos lepény melegen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
szólj hozzá, értékelj