Paradicsomos-sajtos fondü



Elkészítés:
1. A paradicsomot megmossuk és feldaraboljuk. Az olívaolajat felhevítjük. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, összezúzzuk és hozzákeverjük az olajhoz.
2. Belerakjuk a paradicsomdarabokat, és a saját levükben megpirítjuk. A paradicsompürét aztán átnyomjuk egy szitán.
3. A három sajtféleséget finomra megreszeljük, a fondütálba tesszük és paradicsommal, a tejszínnel és a liszttel magas hőmérsékleten krémesre keverjük. Enyhén megsózzuk-borsozzuk és a szurokfűvel ízesítjük.
4. A fondütálat a felfűtött asztali melegítőre állítjuk.
5. A zöldségdarabokat (lehet pl. uborka, karfiol, zeller vagy csiperkegomba) és a kenyérkockákat felváltva a fondüvillára tűzzük és keresztülhúzzuk a finom-paradicsomos-sajtos fondün.