Paradicsomos-sajtos fondü

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg gruyere sajt
60 dkg paradicsom
50 dkg darabolt vegyes zöldség
1 evőkanál szárított szurokfű
1 evőkanál liszt
1 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
igény szerint kockára vágott fehérkenyér
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot megmossuk és feldaraboljuk. Az olívaolajat felhevítjük. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, összezúzzuk és hozzákeverjük az olajhoz.

2. Belerakjuk a paradicsomdarabokat, és a saját levükben megpirítjuk. A paradicsompürét aztán átnyomjuk egy szitán.

3. A három sajtféleséget finomra megreszeljük, a fondütálba tesszük és paradicsommal, a tejszínnel és a liszttel magas hőmérsékleten krémesre keverjük. Enyhén megsózzuk-borsozzuk és a szurokfűvel ízesítjük.

4. A fondütálat a felfűtött asztali melegítőre állítjuk.

5. A zöldségdarabokat (lehet pl. uborka, karfiol, zeller vagy csiperkegomba) és a kenyérkockákat felváltva a fondüvillára tűzzük és keresztülhúzzuk a finom-paradicsomos-sajtos fondün.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Paradicsomos-sajtos fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2174 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Paradicsomos-sajtos fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
van itthon