Tüzes sajtfondü

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tüzes sajtfondü
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál chiliketchup
1 csipet cayenni bors
25 dkg gouda sajt
20 dkg gyöngyhagyma
20 dkg paprikával töltött olívabogyó
20 dkg kockára vágott sonka
1 evőkanál liszt
2 és fél dl száraz fehérbor
5 dkg vaj
igény szerint kockára vágott fehérkenyér
ízlés szerint Tabasco-szósz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A két sajtféleséget tűzálló tálba reszeljük, majd a vajjal és a tojássárgájával együtt a gőzölőedény fölött krémesre keverjük.

2. Feleresztjük a fehérborral, és beleforgatjuk a lisztet. A krémes sajtmasszát a kétféle borssal, Tabasco-mártással és cihiliketchuppal ízesítjük.

3. Óvatosan áttöltjük a fondütálba, s lehetőleg asztali melegítőre állítjuk.

4. Mártogatásra melléje tálaljuk a kockára vágott sonkát, a töltött olajbogyót, a gyöngyhagymát és a kenyérdarabokat.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Tüzes sajtfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1564 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Tüzes sajtfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
twitter