Tüzes sajtfondü
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
igény szerint kockára vágott fehérkenyér
ízlés szerint Tabasco-szósz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A két sajtféleséget tűzálló tálba reszeljük, majd a vajjal és a tojássárgájával együtt a gőzölőedény fölött krémesre keverjük.
2. Feleresztjük a fehérborral, és beleforgatjuk a lisztet. A krémes sajtmasszát a kétféle borssal, Tabasco-mártással és cihiliketchuppal ízesítjük.
3. Óvatosan áttöltjük a fondütálba, s lehetőleg asztali melegítőre állítjuk.
4. Mártogatásra melléje tálaljuk a kockára vágott sonkát, a töltött olajbogyót, a gyöngyhagymát és a kenyérdarabokat.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.