Tonhal olívabogyóval

Tonno alla Favignana

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tonhal olívabogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg zöld, kimagozott olajbogyó
4 dkg kimagozott fekete olajbogyó
4 szelet 1,5 cm vastag, 15 dkg-os tonhal
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
2 evőkanál kapribogyó
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halat gyengén sózzuk-borsozzuk. Egy lapos felfújtformát 1 evőkanálnyi olajjal kikenünk, majd beletesszük a halat.

2. Rászórjuk a negyedekre vágott olajbogyókat, az apró kapribogyókat és a petrezselymet, végül a zsemlemorzsát, és megpermetezzük olajjal.

3. 180 fokos sütőben, középső sínen 20 percig sütjük, és citromlével megpermetezve tálaljuk. Fehér kenyeret és salátát adhatunk hozzá.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Tonhal olívabogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1625 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Tonhal olívabogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
tippek, fortélyok