Kardhaltekercsek szicíliai módra

Involtini di pesce spada

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet 2 cm vastag, 15 dkg-os kardhal
½ teáskanál reszelt narancshéj
½ dl marsala bor
2 és fél dl narancslé
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt
8 kisebb szelet pármai sonka
8 szelet mozzarella sajt
2 evőkanál reszelt pecorino sajt
3 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Eltávolítjuk a hal bőrét és a szálkáit. A szeleteket még egyszer rézsútosan kettévágjuk, gyengén behintjük sóval-borssal.

2. A fokhagymát meghámozzuk és összetörjük, majd a petrezselyemmel és a pecorino sajttal összekeverve elosztjuk a szeletekre, ráteszünk egy-egy mozzarellát és sonkát, összegöngyöljük, fogvájóval összetűzzük, majd a lisztbe forgatjuk.

3. A vajat felforrósítjuk, és aranybarnára sütjük benne a kis tekercseket.

4. Ráöntjük a narancslevet és a bort, és 10 percig alacsony hőfokon pároljuk.

5. A mártást sóval-borssal fűszerezzük, tálalás előtt beszórjuk a reszelt narancshéjjal.

Kardhaltekercsek szicíliai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2185 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Kardhaltekercsek szicíliai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
van itthon