Citrommázas gyűrű

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citrommázas gyűrű
Adag: 1 gyűrűforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom reszelt héja
1 csipet
½ teáskanál vaníliaesszencia
2 teáskanál sütőpor
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál tej
12 dkg vaj
3 db tojás
26 dkg liszt
A citrommázhoz:
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál olvasztott vaj
18 dkg porcukor
pár csepp citrom kivonat

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 24 cm-es gyűrűs tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót.

2. Egy másik tálban robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral, a citromlével, a citromhéjjal és a vaníliakivonattal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük.

3. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet.

4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 40-50 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.

5. Közben elkészítjük a citrommázat. Ehhez a porcukrot, olvasztott vajat és a citromkoncentrátumot tálba tesszük. Robotgéppel kikeverjük, majd annyi citromlevet öntünk hozzá, hogy máz állagú legyen. A kihűlt tésztát megkenjük a mázzal és száradni hagyjuk.

Citrommázas gyűrű
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1123 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Citrommázas gyűrű
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
cikkek