Citromkrémes gyűrű

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citromkrémes gyűrű
Adag: 1 gyűrűforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom reszelt héja
½ teáskanál szódabikarbóna
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
1 dl tejföl
12 dkg vaj
2 db tojás
18 dkg liszt
A citromkrémhez.:
1 db citrom reszelt héja
1 db citrom leve
20 dkg porcukor
6 dkg vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 24 cm átmérőjű

gyűrűformát.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük.

3. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejfölt.

4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 35-45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 5 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.

5. Amíg hűl, elkészítjük a citromkrémet. Ehhez robotgéppel (legmagasabb fokozaton) habosra keverjük a vajat a reszelt citromhéjjal. Beleszórjuk a porcukrot, majd annyi citromlevet adunk hozzá, hogy könnyedén kenhető krémet kapjunk. A kihűlt torta tetejét és alját ezzel a krémmel kenjük meg.

Citromkrémes gyűrű
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2496 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Citromkrémes gyűrű
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
recept beküldése