Citromkrémes gyűrű



Elkészítés:
1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 24 cm átmérőjű
gyűrűformát.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük.
3. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejfölt.
4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 35-45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 5 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.
5. Amíg hűl, elkészítjük a citromkrémet. Ehhez robotgéppel (legmagasabb fokozaton) habosra keverjük a vajat a reszelt citromhéjjal. Beleszórjuk a porcukrot, majd annyi citromlevet adunk hozzá, hogy könnyedén kenhető krémet kapjunk. A kihűlt torta tetejét és alját ezzel a krémmel kenjük meg.