Édes földiepres tál



Elkészítés:
1. A földiepret megmossuk és félbe-, a nagyobbakat négyfelé vágjuk.
2. A kenyeret (az eredetiben müzlis toastkenyér szerepel, de megfelel a pirítani való fehérkenyér is) a kenyérpirítóban enyhén megpirítjuk, majd félbevágjuk. A félbevágott pirított kenyérszeleteket némi eperlekvárral megkenjük és a raclette-serpenyőbe fektetjük. A földiepret rájuk helyezzük.
3. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. Az étkezési keményítőt a tejszínnel simára keverjük, és a forrásban lévő tejbe csurgatjuk. Néhányszor felbuggyantjuk, és a krémes masszát szitán átszűrjük.
4. A tojássárgákat kikeverjük a krémmel, összedolgozzuk. A krémet elosztjuk a földiepres pirítósra és ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
5. A raclette-készüléket felfűtjük, és a földiepres serpenyőket a grill alatt kb. 5 perc alatt aranysárgára gratinírozzuk.