Édes földiepres tál

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes földiepres tál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg földieper
2 evőkanál tejszín
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
4 dkg eperlekvár
4 szelet toastkenyér
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A földiepret megmossuk és félbe-, a nagyobbakat négyfelé vágjuk.

2. A kenyeret (az eredetiben müzlis toastkenyér szerepel, de megfelel a pirítani való fehérkenyér is) a kenyérpirítóban enyhén megpirítjuk, majd félbevágjuk. A félbevágott pirított kenyérszeleteket némi eperlekvárral megkenjük és a raclette-serpenyőbe fektetjük. A földiepret rájuk helyezzük.

3. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. Az étkezési keményítőt a tejszínnel simára keverjük, és a forrásban lévő tejbe csurgatjuk. Néhányszor felbuggyantjuk, és a krémes masszát szitán átszűrjük.

4. A tojássárgákat kikeverjük a krémmel, összedolgozzuk. A krémet elosztjuk a földiepres pirítósra és ízlés szerint megszórjuk porcukorral.

5. A raclette-készüléket felfűtjük, és a földiepres serpenyőket a grill alatt kb. 5 perc alatt aranysárgára gratinírozzuk.

Édes földiepres tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1129 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Édes földiepres tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
tippek, fortélyok