Holland sajtleves
Kaaspott



Elkészítés:
1. A salátauborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és a magját egy kanállal kikaparjuk. Az uborka húsát keresztbe fél centiméter vastag csíkokra szeleteljük.
2. A csiperkegombát megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk. A koktélparadicsomot megmossuk, és a tetejét keresztbe bemetsszük.
3. A sonkát megfelelő nagyságú falatokra vágjuk és összegöngyöljük. A kenyeret egyenlő nagyságúra feldaraboljuk, és textilszalvétába göngyöljük.
4. A fokhagymagerezdet félbevágjuk és bedörzsöljük vele a fondütálat.
5. A 3 sajtféleséget kis kockákra vágjuk, és a maradék hozzávalókkal együtt az edénybe rakjuk. Ízlés szerint hozzáadjuk az alma- vagy gabonapálinkát. A sajtot állandó keverés mellett krémes masszává dolgozzuk. Ezek után a fondütálat a felfűtött asztali melegítőre állítjuk.