Holland sajtleves

Kaaspott

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Holland sajtleves
Eszközök: fondü készlet, kés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg edami sajt
30 dkg friss gouda sajt
20 dkg érett gouda sajt
½ db citrom leve
2 és fél dl száraz fehérbor
1 gerezd fokhagyma
1 db bagett
20 dkg főtt sonka
20 dkg csiperkegomba
1 kupica gabonapálinka
vagy
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A salátauborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és a magját egy kanállal kikaparjuk. Az uborka húsát keresztbe fél centiméter vastag csíkokra szeleteljük.

2. A csiperkegombát megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk. A koktélparadicsomot megmossuk, és a tetejét keresztbe bemetsszük.

3. A sonkát megfelelő nagyságú falatokra vágjuk és összegöngyöljük. A kenyeret egyenlő nagyságúra feldaraboljuk, és textilszalvétába göngyöljük.

4. A fokhagymagerezdet félbevágjuk és bedörzsöljük vele a fondütálat.

5. A 3 sajtféleséget kis kockákra vágjuk, és a maradék hozzávalókkal együtt az edénybe rakjuk. Ízlés szerint hozzáadjuk az alma- vagy gabonapálinkát. A sajtot állandó keverés mellett krémes masszává dolgozzuk. Ezek után a fondütálat a felfűtött asztali melegítőre állítjuk.

A hollandok főleg kenyeret vagy kétszersültet mártogatnak a "kaaspottjukba". Ez a tarka egyveleg egy rotterdami változat.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Holland sajtleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1370 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Holland sajtleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
szótár