Lazacpástétom

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg szeletelt füstölt lazac
50 dkg lebőrözött, szálka nélküli lazacfilé
3 dkg finomra aprított pisztácia
1 evőkanál finomra reszelt citromhéj
2 és fél dl tejszín
1 db tojás
2 evőkanál zöldcitromlé
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
A kikenéshez:
1 dkg zsiradék
A tálaláshoz:
ízlés szerint citromfű

Elkészítés:

1. A lazacot felkockázzuk, sóval, borssal és citromlével összekeverjük, majd 60 percre hideg helyre tesszük.

2. Egy pástétomformát kizsírozunk, hűtőszekrénybe tesszük, később a füstölt lazacszeletekkel kibéleljük.

3. A lazacot mixerben felaprítjuk, aztán először a tojást, majd a tejszínkrémsajtot, végül a tejszínt dolgozzuk bele. A vagdalékot szitán átpasszírozzuk, sóval ízesítjük. Belekeverjük a reszelt citromhéjat és a pisztáciát, majd a masszával megtöltjük a formát.

4. Az alját néhányszor óvatosan a munkafelülethez ütögetjük, hogy ne legyenek benne légbuborékok. A lefedett formát forró vízfürdőbe állítjuk és együtt 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Középső sínen 35-40 percig tartjuk benn.

5. A formában hagyjuk kihűlni, éjszakára hideg helyre tesszük, csak másnap borítjuk ki. Tálalás előtt szeleteljük, citromfűvel díszítjük. Köretként galambbegysalátát és fehér kenyeret kínáljunk hozzá. Jó passzol hozzá a jégbe hűtött pálinka.

Lazacpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2025 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Lazacpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
ételfotó