Lazactorta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Lazactorta
Adag: 1 tortaforma (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg lazacfilé
2 db tojás
1 dl tejszín
½ csomó bazsalikom
3 evőkanál jéghideg víz
1 csipet kristálycukor
10 dkg olvasztott vaj
15 dkg liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztből, olvasztott vajból, sóból, cukorból és a jeges vízből omlós tésztát gyúrunk, vékonyra kisodorjuk és kibélelünk vele egy kizsírozott gyümölcstortaformát.

2. Sütőbe téve 200 fokon középső sínen 15 percig sütjük.

3. Közben kis darabokra vágjuk a lazacot, a bazsalikomot felaprítjuk, majd a tojással és a tejszínnel habos krémmé keverjük.

4. A lazacot és a bazsalikomos krémet a kihűlt tortaalapra kenjük, gyengén megsózzuk és 175 fokon még 15 percig sütjük. Vajas spárga és fehér kenyér (begett) illik hozzá.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Lazactorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1539 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Lazactorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
lexikon