Kelet-svájci fondü

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kelet-svájci fondü
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg vacherin sajt
50 dkg kockára vágott barna kenyér
50 dkg kockára vágott bagett
2 és fél dl almabor
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, összezúzzuk, s kikenjük vele a „caquelon"-t (a fondüedényt).

2. A háromféle sajtot apró kockákra vágjuk és belerakjuk az edénybe. Erre rászitáljuk az étkezési keményítőt, s az egészet leöntjük almaborral.

3. A fondüfazekat a tűzhelyre állítjuk, s a sajtot fakanállal állandó keverés mellett megolvasztjuk. Az enyhén rotyogó sajtmasszát a felfűtött asztali melegítőre állítjuk. A fondüt az asztalon borssal ízesítjük.

4. Felváltva különböző kenyérféléket a villára tűzünk, majd néhány forgató mozdulattal a krémes sajtmasszába mártogatjuk. Ehhez jól lehűtött almabort tálalunk, közben pedig esetleg egy pohárka calvadost is.

A sajtbarátok a hideg évszakban élvezik a legjobban a meleg sajtfondüt. Az almabor és a három sajtféleség jellegzetesen fűszeres és a maga nemében páratlan ízt kölcsönöz a kelet-svájci sajtfondünek.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kelet-svájci fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1923 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Kelet-svájci fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
hírlevél