Neuchateli fondü

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Neuchateli fondü
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg gruyere sajt
100 dkg kockára vágott bagett
2 és fél dl száraz fehérbor
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 evőkanál liszt
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, félbevágjuk, s erősen bedörzsöljük vele a „caquelon" (azaz a fondüedény) alját.

2. A kétféle sajtot egyenlő méretű kis kockákra vágjuk és belerakjuk a fondüfazékba. A lisztet rászitáljuk a sajtkockákra, majd ráöntjük a citromlevet és a cseresznyepálinkát.

3. A fondüedényt a tűzhelyre állítjuk. A bort ráöntjük a sajtra, majd felforraljuk és fakanállal sima péppé keverjük. Borssal és szerecsendióval ízesítjük.

4. A fondütálat a sajtmasszával az asztali melegítőre helyezzük, s kezdődhet a fondüparti.

A neuchateli fondü a Neuchateli-tó partján fekvő azonos nevű svájci helységről kapta a nevét.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Neuchateli fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1394 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Neuchateli fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
van itthon