Tavaszi tekercs rákkal töltve

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tavaszi tekercs rákkal töltve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg garnélarák
8 db vastag réteslap
2 dkg vaj
2 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál napraforgóolaj
1 teáskanál kukoricaliszt
1 db zöldcitrom leve és reszelt héja
1 evőkanál halszósz
1 darabka 1 cm-es gyömbérgyökér
néhány szál korianderzöld
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A piros húsú paprikát vékony csíkokra vágjuk. A napraforgóolajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a paprikát, a szójababcsírát és 2 percig kevergetve pirítjuk.

2. A wokot levesszük a tűzről. A zöldségekhez adjuk a felkarikázott thai chilit, a frissen reszelt gyömbért, a zöldcitrom levét és reszelt héját, majd a rákot.

3. A halszószban elkeverjük a kukoricalisztet, majd belekeverjük a rákos zöldségekbe. A wokot visszatesszük a tűzre. 2 percig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Hozzáadjuk az apróra vágott korianderzöldet.

4. A tésztalapokat deszkára fektetjük. Olvasztott vajjal és szezámolajjal megkenjük (1. kép).

5. A tésztalap aljára egy sorban tölteléket halmozunk (2. kép), majd alulról feltekerjük úgy, hogy kétoldalt is behajtjuk a szélét (3. kép).

6. Tiszta wokban bő olajat forrósítunk. Adagokban beletesszük a tavaszi tekercseket és 2-3 perc alatt ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Chilimártással és zöldhagymával kínáljuk.

Tavaszi tekercs rákkal töltve Tavaszi tekercs rákkal töltve Tavaszi tekercs rákkal töltve
Ha konzerv vagy főtt rákhúst használunk, csak át kell melegíteni. Ha sokáig főznénk, megkeményedne.
Tavaszi tekercs rákkal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1716 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Tavaszi tekercs rákkal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
pinterest