Ropogós rákcsomag



Elkészítés:
1. Éles késsel bevágjuk a rákfarok gömbölyű részét (1. kép), majd deszkára téve lenyomjuk, így szétlapítjuk. Enyhén sózzuk.
2. Tálban összekeverjük a darabos földimogyoróvajat a chilimártással (2. kép). Megkenjük vele a rákokat.
3. A tésztalapokat kettévágjuk és megkenjük az olvasztott vajjal.
4. A rákokat a tésztalapokra fektetjük, feltekerjük, a széleket is begyűrjük, hogy teljesen be legyenek csomagolva.
5. A kínai tojásos vékonymetéltet tálba tesszük és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi. 5 percig állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, itatósra szedjük, hogy a felesleges vizet beszívja. 2-3 szál tésztát a rákcsomagok köré tekerünk és összekötjük (3. kép).
6. Wokban megforrósítjuk az olajat. Adagokban beletesszük a rákcsomagokat és 3-4 perc alatt ropogósra sütjük.
7. Szűrőkanállal kiemeljük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Forrón fogyasztjuk.
![]() |
![]() |
![]() |