Fusilli mangóval és csirkével

| Húsos-gyümölcsös fusilli receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fusilli mangóval és csirkével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db érett, kockára vágott mangó
45 dkg kockára vágott csirkemellfilé
30 dkg orsótészta
vagy
30 dkg fusilli
2 evőkanál friss, finomra aprított korianderzöld
2 evőkanál mazsola
3 ¾ dl csirkehúsleves
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej finomra vágott vöröshagyma
2 evőkanál földimogyoró-olaj
1 csipet cayenni bors
¼ teáskanál őrölt kardamom
¼ teáskanál őrölt római kömény
¼ teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt kurkuma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkehúst lapos edénybe tesszük. Meghintjük a kurkumával, a fahéjjal, a római köménnyel, a kardamommal és a Cayenne-borssal, és jól átforgatjuk. Műanyag fóliával lefedve 30 percre hűtőbe tesszük.

2. Egy vastag aljú serpenyőben felhevítjük a mogyoróolajat. Beletesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, és alacsony hőmérsékleten, néha megkeverve 5 percig pároljuk, amíg egyenletes aranybarna színt kap. Ráöntjük a csirkehúslevest, és megsózzuk. Felforraljuk, beletesszük a mangót és a mazsolát, majd nem teljesen lefedve 25 percig pároljuk.

3. Közben vastag aljú fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beledobjuk a tésztát, újraforraljuk, és 8-10 perc alatt kifőzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Jól lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük. Hozzáadjuk a mangós-csirkés keveréket, óvatosan összekeverjük, és korianderrel díszítve tálaljuk.

Az érett mangó színe a zöldtől a rózsapirosig terjedhet, a húsáé pedig a sárgától a narancs színűig. Olyan gyümölcsöt válasszunk, amely nyomásra enged egy kicsit.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Fusilli mangóval és csirkével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1439 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Fusilli mangóval és csirkével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
cikkek