Garganelli csirkecsíkokkal és fetával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Garganelli csirkecsíkokkal és fetával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kockára vágott feta sajt
45 dkg lebőrözött, csíkokra vágott csirkemellfilé
45 dkg rövid csőtészta
vagy
45 dkg száraz garganelli
4 evőkanál finomra aprított metélőfokhagyma
6 szál finomra vágott újhagyma
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük a csirkehúst, és időnként megkeverve, közepes hőmérsékleten sütjük 5-8 percig, amíg puha és aranybarna lesz. Hozzáadjuk az újhagymát, és 2 percig pároljuk. Belekeverjük a feta sajtot a metélőhagyma felével, és sóval, borssal fűszerezzük.

2. Közben, vastag aljú fazékban enyhén sós vizet forralunk fel. Beledobjuk a tésztát, újraforraljuk, és 8-10 perc alatt megfőzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Jól lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük.

3. A csirkés keveréket a tésztára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk, és a megmaradt metélőhagymával díszítve azonnal tálaljuk. Fokhagymás-paradicsomos kenyeret kínálunk hozzá.

Garganelli csirkecsíkokkal és fetával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1383 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Garganelli csirkecsíkokkal és fetával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
most van szezonja