Brassói aprópecsenye

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Brassói aprópecsenye
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 gerezd fokhagyma
60 dkg sovány sertésdió
vagy
60 dkg sovány sertéscomb
1 teáskanál fűszerpaprika
12 dkg zsír
ízlés szerint delikát
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lemosott húst vágd vékony, kicsi szeletekre, mindkét oldalán sózd, egyik oldalán borsozd.

2. A hagymát vágd apró kockákra, és a zsírban párold-süsd aranysárgára, majd tedd bele a besózott húst, szórd le finoman Delikáttal, és önts alá 2-3 mokkáskanál vizet.

3. Fedő alatt párold puhára a húst. Ha szükséges, a vizet apránként pótold.

4. Ha már puha, a fedőt levéve süsd zsírjára.

5. Ekkor add hozzá a zúzott fokhagymát, és még 3-4 percig minimális tűzön hagyd sülni.

6. A tűzről levéve 2 perc várakozás után szórd meg a fűszerpaprikával, és óvatosan keverd át. Olajban sült hasábburgonyával kínáld.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Brassói aprópecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2153 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
(Underground Kiadó, 2013)

Légy önmagad! A konyhában is, főleg, ha szereted a családod. Süssél, főzzél mindnyájatok örömére, mert megérdemlitek. Az élet szép, és a finom, egészséges ételek még szebbé teszik. És ne féljetek enni. Van egy bölcs... bővebben...
Brassói aprópecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
(Underground Kiadó, 2013)

Légy önmagad! A konyhában is, főleg, ha szereted a családod. Süssél, főzzél mindnyájatok örömére, mert megérdemlitek. Az élet szép, és a finom, egészséges ételek még szebbé teszik. És ne féljetek enni. Van egy bölcs... bővebben...
vegetáriánus ételek