Zserbó

| Zserbó receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zserbó
Adag: 1 tepsi (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A dióhoz:
-
25 dkg darált dió
igény szerint baracklekvár
5 dkg vaj
2 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 tasak sütőpor
18 dkg margarin
40 dkg liszt

Elkészítés:

1. A lisztet morzsold el a margarinnal, add hozzá a sütőport és a cukrot, keverd össze. A tejfölbe tégy 1 teáskanálnyi cukrot, langyosítsd meg, és futtasd fel benne az élesztőt, majd add hozzá a két tojássárgát.

2. Homogenizáld, és gyúrd össze a liszttel. Lágy, de nyújtható tésztát kapsz. Oszd el három egyenlő súlyú cipóra.

3. Nyújtsd ki az első cipót tepsi alakúra, és helyezd el egy 21 x 36 cm-es tepsiben. A legkönnyebben ez úgy megy, hogy a kinyújtott tésztát rácsavarod a nyújtófára, és a tepsibe belehelyezve a tészta végét, lecsavarod, lehengergeted a nyújtófáról.

4. Kend meg baracklekvárral, és szórd meg egyenletesen a cukros darált-dió felével. Most a második cipó következik: kinyújtod, ráhelyezed a dió tetejére, megkened lekvárral, megszórod a maradék, összes dióval, majd a harmadik cipót is kinyújtva ráhelyezed a dióra.

5. Tenyérrel gyengéden eligazítod, ill. rátapogatod a felső tésztaréteget és megszurkálod egy hegyes végű villával. Megkenni nem kell a tésztát, mert így jobban tapad majd rá a csokimáz.

6. 190 fokon 25-30 percet sül. (Figyeld, mikor válik el a tepsi falától a tészta.) Ha megsült, és már teljesen kihűlt a tészta, borítsd ki egy olyan tálcára, aminek nem magas a széle. Ez azért fontos, mert így könnyen el tudod simítani a tetején a forró csokoládét, könnyen tudod majd felvágni és tányérra emelni az egyes darabokat.

7. Mikor tehát teljesen kihűlt a tészta, elkészítheted a csokibevonatot a tortabevonó csokoládén lévő utasítás szerint: 10 dkg csoki, 5 dkg vaj. Ráöntöd a tészta tetejére és elsimítod. Ha befér a hűtőbe, beteheted, de ha nem sürgős, megszilárdul elég hamar a csokimáz magától is.

Zserbó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2092 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
(Underground Kiadó, 2013)

Légy önmagad! A konyhában is, főleg, ha szereted a családod. Süssél, főzzél mindnyájatok örömére, mert megérdemlitek. Az élet szép, és a finom, egészséges ételek még szebbé teszik. És ne féljetek enni. Van egy bölcs... bővebben...
Zserbó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
(Underground Kiadó, 2013)

Légy önmagad! A konyhában is, főleg, ha szereted a családod. Süssél, főzzél mindnyájatok örömére, mert megérdemlitek. Az élet szép, és a finom, egészséges ételek még szebbé teszik. És ne féljetek enni. Van egy bölcs... bővebben...
hírlevél