Citromos halmocska



Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk.
2. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. A tojásokat, a tejet, a citromlevet, a cukrot és az olajat egy másik tálban robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habossá keverjük.
3. Alacsonyabb fokozatra kapcsolva hozzáadjuk a száraz adalékokat. Lágy, ragadós tésztát kapunk. Teáskanállal 5 cm távolságra halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
4. 6-8 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
5. A citromos cukormázhoz a porcukrot, a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a vizet simára keverjük, és a mázzal megkenjük a süteményeket. 5 napig eltartható.