Tésztasaláta csirkecsíkokkal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tésztasaláta csirkecsíkokkal
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg főtt, csíkokra vágott csirkehús
12 dkg száraz orsótészta
vagy
12 dkg száraz fusilli
15 dkg piros, magtalan szőlő
1 nagyobb sárgarépa
1 szál szárzeller
1 evőkanál tejföl
2 teáskanál pesto szósz
2 evőkanál majonéz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint zellerzöld
Az öntethez:
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál borecet
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vinaigrette-öntet hozzávalóit kis tálkába tesszük, és habverővel simára keverjük.

2. Egy nagy, vastag aljú fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, újraforraljuk, majd 8-10 perc alatt megfőzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Alaposan lecsepegtetjük, leöblítjük, majd újra lecsepegtetjük. Tálba tesszük át, egy teáskanál vinaigrette-tel elkeverjük, amíg még forró, és hagyjuk kihűlni.

3. Egy tálban elkeverjük a majonézt a pestóval és a tejföllel. Sóval, borssal fűszerezzük.

A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk. A szárzellert ferdén, vékonyra szeleteljük. Néhány szemet meghagyva a díszítéshez, a szőlőszemeket felezzük, ha találunk magokat, kivesszük. A répát nagyon vékony csíkokra vágjuk.

4. A csirkehúst, a szárzellert, a répát, a felezett szőlőt és a majonézes keveréket a tésztához adjuk, és jól összeforgatjuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még fűszerezzük. A kész tésztát két tálra szedjük, és egész szőlőszemekkel, zellerzölddel díszítjük.

Tésztasaláta csirkecsíkokkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2007 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Tésztasaláta csirkecsíkokkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
twitter