Epres-ribizlis dzsem

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Epres-ribizlis dzsem
Eljárások: forralás, főzés, préselés
Adag: 1 adag (1.4 kg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 és fél dkg ribizli
100 dkg eper
1 db citrom leve

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat), a légkeveréses sütőt 160 fokra.

2. A cukrot tepsibe szórjuk és 10 perc alatt kissé felmelegítjük.

3. Az eper felét és az összes ribizlit egy másik edényben, alacsony hőfokon felmelegítjük.

4. A maradék epret a felmelegített gyümölcsökhöz adjuk, felforraljuk. Beleöntjük a citromlevet és a meleg cukrot, s addig forraljuk, amíg a cukor felolvad.

5. 25 percig gyöngyözve főzzük vagy amíg eléri a forrráspontját.

6. Lehűtjük. Üvegekbe töltjük, lefedjük, címkézzük. Száraz, hűvös helyen 6 hónapig eltartjuk.

A befőttes üvegek sterilizálásakor konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, nem töröljük ki az üveget.
Az eperlekvár nagyon folyékony, ezért sok pektint tartalmazó ribizlit és citromlevet is adjunk hozzá, így a lekvárunk szilárdabb lesz.
Epres-ribizlis dzsem
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1514 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Epres-ribizlis dzsem
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
google+