Vöröskáposzta-savanyúság

Pickled Red Cabbage

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vöröskáposzta-savanyúság
Eszközök: keverőtál, reszelő, tűzhely
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál pác fűszerkeverék
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál durva szemcséjű

Elkészítés:

1. A káposztát finomra legyaluljuk (porcelán- vagy zománcozott) tálba tesszük., megsózzuk, éjszakára állni hagyjuk.

2. Másnap lecsöpögtetjük, jól kifacsarjuk. Az ecetet a cukorral és a fűszerrel felforraljuk, 10 perc főzés után hagyjuk lehűlni, és ráöntjük a káposztára.

3. A káposztát üvegekben szedjük, a páclével leöntjük, majd hűtőszekrényben legalább 5 napig érni hagyjuk.

A befőttes üvegek sterilizálásakor konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, nem töröljük ki az üveget.
Vöröskáposzta-savanyúság
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 16345 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Vöröskáposzta-savanyúság
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
facebook