Fettuccine sültparadicsom-szósszal



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk a paradicsomokat félbe, szedjük ki a magjukat, és tegyük őket vágott oldalukkal lefelé egy tepsire.
2. Süssük, amíg kisül belőlük a felesleges lé, a héjuk pedig megég (körülbelül 20-25 perc).
3. Hagyjuk kihűlni, majd húzzuk le a héját, a húsát pedig törjük össze egy tálban. Adjuk hozzá a fokhagymát, az olajat, a petrezselymet és a sót.
4. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra).
5. Szűrjük le a tésztát és tegyük egy nagy, előmelegített tálba. Adjuk hozzá a szószt és a bazsalikomot, és finoman keverjük össze. Melegen tálaljuk.