Csípős mustáros zöldség
Hot mustard pickle
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 60 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag
Elkészítés:
1. A kelbimbót, a zöld paradicsomot és a hagymát megmossuk-megtisztítjuk, a sót 4 liter vízben feloldjuk, és ráöntjük a zöldségekre.
2. 24 órára hidegre tesszük, majd leöntjük a vizet.
3. Az uborkát apróra reszeljük, a kaprot és a zellermagot egy teáskanál sóval 1 liter vízben felforraljuk. 10 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet.
4. Az összes zöldséget tálba tesszük. A felforrósított vajba keverjük a lisztet, felöntjük az ecettel, és 3 percig főzzük.
5. Hozzáadjuk a cukrot, a kurkumát és a mustárport. 24 órán át pácoljuk, majd a maradék páclevet is belekeverjük.