Thurgaui lepény

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thurgaui lepény
Adag: 1 tortaforma (32 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál repceolaj
másfél dl víz
1 dkg élesztő
¼ teáskanál
25 dkg finomliszt
A feltéthez:
10 karika aszalt alma
20 dkg kockára vágott baconszalonna
2 és fél dl tejföl
kevés almabor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az élesztőt feloldjuk a langyos vízben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. Rövid ideig dagasztjuk, majd 60 perc alatt a duplájára kelesztjük. Kisodorjuk, majd egy 32 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Beleillesztjük a tésztát, majd rombuszosan bevagdaljuk a tetejét.

2. A tejfölt sóval, borssal ízesítjük, majd a tésztára kenjük. Az aszalt almakarikákat beáztatjuk az almaborba. A vöröshagymát megtisztítjuk, majd vékony karikákra szeljük.

3. A hagymakarikákat, a lecsepegtetett almakarikákat valamint a bacont elosztjuk a tejfeles tésztán.

4. A lepényt 220 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Száraz rozé illik hozzá.
Thurgaui lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1893 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Thurgaui lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
most van szezonja