Tejszínhabbal töltött eper

| Töltött eper receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tejszínhabbal töltött eper
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl tejszín
18 nagyobb eper
3 evőkanál citromos túró
vagy
3 evőkanál aludttej

Elkészítés:

1. Az eprek csumás részét levágjuk, úgy hogy a szem a vágott felületen megálljon. Éles késsel mélyen, kereszt alakban bevágjuk.

2. Óvatosan szétnyitjuk az eperszemeket (1. kép), hogy virágra hasonlítsanak.

3. Kis tálban kemény habbá verjük a tejszínt.

4. Óvatosan hozzáöntjük a lehetőleg otthon készített, de mindenképpen kevés citromlével "megbolondított" aludttejet vagy a citromos krémtúrót.

5. A keveréket nyomózsákba tesszük.

6. Nagylyukú nyomócsővel rózsákat nyomunk belőle az eperszemekbe (2. kép).

7. Lefedjük, és tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

Tejszínhabbal töltött eper Tejszínhabbal töltött eper
Ebben a receptben az eper ízét a citromlé emeli ki. Ugyanilyen remek a tejszínhabbal töltött füge, vagy a mandula ízesítésű tejszínhabbal hasonlóképpen megtöltött friss sárgabarack is.
Tejszínhabbal töltött eper
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1315 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Tejszínhabbal töltött eper
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
lexikon