Galuskák szilvaágyon

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Galuskák szilvaágyon
Adag: 1 sütőforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kimagozott, szeletelt ringló szilva
vagy
100 dkg kimagozott, szeletelt szilva
2 teáskanál sütőpor
7 dkg olvasztott vaj
másfél dl tej
1 evőkanál citromlé
10 dkg finomított kristálycukor
1 db tojás
25 dkg liszt
ízlés szerint tejszínhab

Elkészítés:

1. Vékonyan kivajazunk egy kb. 2 liter űrtartalmú tűzálló formát.

2. Összekeverjük a szilvát, a finomított cukrot, a citromlét és 2 dkg lisztet.

3. A keveréket az előkészített formába terítjük (1. kép).

4. A megmaradt lisztet, a kristálycukrot és a sütőport egy tálban elvegyítjük.

5. Hozzáadjuk az elhabart tojást, a tejet, a lehűtött olvasztott vajat, és mindezt óvatosan, jól összedolgozzuk (2. kép), hogy sima tésztát kapjunk.

6. A tésztát kanalanként felosztjuk a szilvaágy tetején (3. kép), amíg szinte teljesen befedi.

7. A szilvás galuskákat 190 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig aranybarnára sütjük. Még melegen, tejszínhabbal tálaljuk.

Galuskák szilvaágyon Galuskák szilvaágyon Galuskák szilvaágyon
A tejet tejföllel is helyettesíthetjük.
Galuskák szilvaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1670 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Galuskák szilvaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
szótár